Ekonomika

Jak na nedostatek peněz?

Jestli my lidé po něčem opravdu bez výjimky toužíme, jsou to peníze. Ty chce každý z nás, ať už žije kdekoliv a je kýmkoliv. Nikdo soudný netvrdí, že peníze nepotřebuje, a tedy ani nechce, nikdo se nebrání jejich přijímání.

Spíše naopak – lidé jsou často schopni udělat i hodně ošklivé věci, jenom aby se dostali k co největším penězům. Což by se ale dít nemělo. Jednak proto, že se to nedělá, a jednak proto, že i když si někdo v určitém období nedokáže dost peněz vydělat, nemusí obvykle sklouznout na dráhu zločinu. A ani nemusí trpět. Protože když někdo potřebuje víc finančních prostředků, může si je přece i vypůjčit.

složená eura

Ano, peníze jsou pro nás lidi natolik důležité, že si je i půjčujeme a musíme půjčovat, když si je nevyděláme v dostatečném objemu. I půjčky jsou nám často potřeba, abychom mohli utrácet za to, co potřebujeme, a tím si zajistili to, čemu se říká normální život. Ani bez těch se neobejdeme, když vlastní zdroje peněz vyschnou a další příjem je v nedohlednu.

Ovšem přece jenom existuje rozdíl mezi našimi příjmy a půjčkami. A to ten, že co si vyděláme, to je jenom naše, zatímco to, co si půjčíme, musíme postupně zase splatit. A to i s úroky a poplatky. A když tedy usilujeme o půjčku, abychom si polepšili, musíme volit takovou nabídku, kterou nám dají a kterou zvládneme i vrátit. Protože bez toho bychom si nepomohli, bez toho bychom měli potíže i nadále. A možná pořád větší a větší.

srdce z eur

A když půjčku hledáme zodpovědně, možná nás zaujme i nejlevnější americká hypotéka. A zaujme nás především tím, že je navzdory své výhodnosti současně i snadno dostupná. Což u půjček není obojí současně typické, většinou jsou buď levné, ale těžko dostupné, nebo snadno dostupné, ale předražené. Kdežto nebankovní hypotéku dostaneme snadno a rychle, a nezruinuje nás. A není třeba udělat moc pro to, abychom ji dostali. Stačí zastavit nemovitost a je to.

Podobné příspěvky