Nezařazené

S montáží betonového plotu se nemusíte trápit sami

Sestavený betonový plot na hranici pozemku vypadá zajímavě, pokud se podaří zvolit vhodnou barvu dekoru a reliéf desek. K tomuto oplocení se také výborně hodí dřevo a v této kombinaci lze vytvářet nesčetné varianty o různých výškách dřevěných latí či betonových základových soklů. Budete-li sledovat montáž plotu na videu, bude vám možná připadat snadná, ale to pouze za předpokladu, že dodržíte přesný pracovní postup, a že k výstavbě budete mít patřičné vybavení. Bez mechanizace se do toho sami raději nepouštějte, ostatně, proč si raději zvolit betonový plot montáž Montáž MPC na klíč?

betonový plot

Výkopové práce vás zaskočí – jste si jisti, že zvládnete vykopat pětadvacet otvorů pro betonové sloupky do hloubky 80 cm? Co když v zemi narazíte na skálu, balvany, stavební sutiny a hutný jíl?

Jak budete zasouvat desky do drážek – jakmile budete mít zabetonované sloupky v zemi, a budou připravené na zasunutí desek mezi drážky, bude nutné velmi opatrně každou z desek zdvihnout do výšky oplocení, tedy obvykle od půl druhého metru až do dvou a půl metru. Desky však nejsou z pápěří, jsou odlité z armovaného betonu, a váží něco kolem 80 kg. Pokud byste desku upustili na zem, pravděpodobně se rozlomí. Tady to bez elektrického kladkostroje nebo bez autojeřábu nepůjde a zapůjčení tohoto nářadí či sjednání práce jeřábníka s autojeřábem – to jsou další investice navíc.

cihlová zeď

Kdo vám přiveze a složí materiál – objednávka materiálu na živý plot je velmi snadná, pouze propočítáte počet desek a sloupků a zaplatíte celkový obnos a pak už jen čekáte, až vám vše přivezou nákladním automobilem. Jenže na jeho korbě se v tu ránu objeví dvacet plně naložených palet a každá z nich bude vážit půl druhé tuny. A čím budete odvážet palety na staveniště? Budete muset mít k dispozici vysokozdvižný vozík nebo traktor s nakladačem, takže opět další peníze z vašeho rozpočtu.

Podobné příspěvky